» Cultuurreis of niet!

“CULTUUR SNUIVEN”????

Voetreis naar Rome: Cultuurreis! ! Of niet? ?
Na goed te hebben nagedacht over deze stelling, ben ik tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk om zonder cultuur te “snuiven” in Rome te komen. Zelfs niet te voet.
Laten we eens op reis gaan.
Als je te voet gaat sta je dichter bij de feiten!
Stel je de voetreis eens voor, maar dan zonder onderweg van enige vorm van cultuur gebruik te maken.
Het vertrek.
Alles in de rugzak! geld? een boekje met routebeschrijvingen? kaartmateriaal? Nee dus, niets van dat alles kun je meenemen.Het is allemaal drukwerk! Cultuur in optima forma dus. We mogen nog van geluk spreken als we gekleed van huis kunnen gaan, mode is cultuur nietwaar. In de blote kont dan maar? Is geen optie lijkt mij.
Over de weg
Een weg van klei steen of asfalt, is Cultuur. Alleen maar over het zandpad gaat niet en komen we dus nooit in Rome. Wat toch ons doel is nietwaar. Toch maar vertrekken tot daar waar ons pad de rivier kruist. Geen brug! Want ook staal is cultuur. En trouwens bruggen kun je alleen bouwen als je verstand hebt van wis- en natuurkunde. Is cultuur Zonder cultuur kunnen we hooguit de rivier over zwemmen………. Dat wordt verzuipen, want zwemmen hebben we geleerd. Leren is Cultuur! Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.


ZONDER CULTUUR IS HET ONMOGELIJK OM IN ROME AAN TE KOMEN, ZELFS NIET TE VOET!!!!!

Geen Eigen tekst! M<aar wel mooi om over na te denken. Bron??


[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018