» 02)Sterksel-Koblenz dag 1tm13 van 18-5 t/m 30-5

foto's Sterksel-Koblenz album 02:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647299493070/


Dag: 1, Zondag 18 Mei, 32Km, van Sterksel naar Stramproy. 

De kop is eraf!

Nauwelijks aan de wandel,werden we verrast door twee overvallers. Ze bleken van  goede aard te zijn.Ze boden ons een pukkel met daarin een lunchpakket (Bedankt Hans en Toos). 10km verder hebben wij genoten van een heerlijke lunch samen met ons gezinnetje.

De eerste tegenvaller, vanwege Triatlon Weert, 4 km moeten omlopen, totaal 32 km gewandeld. _____________________________________________________


Dag: 2 , Maandag 19 Mei 2014, 30Km, van Stramproy naar Urmond

" Italiaans ontbijt !"

Vanmorgen werden wij op onze camping al heel vroeg aangesproken door een Italiaanse mevrouw. Zij bood ons spontaan koffie aan.Toen ze vernam wat onze plannen waren kwam daar direct het aanbod van een heel ontbijt bij en begon zij enthousiast te vertellen over Italië. Dus we hebben onze eerste les Italiaans al gehad.
Morgen op naar het Zuid Limburgse Schimmert

_____________________________________________________


Dag: 3 , Dinsdag 20 Mei 2014, 29.5 Km, van Urmond naar Schin op Geul.

" Kennismaking met het Limburgse heuvelland"

Dagtrip duurde lang, door de vele belangstellende mensen onderweg. Hun verbazing hield niet op."Gaan jullie echt naar Rome, hoeveel km is het, hoe oud zijn jullie, willen jullie wat drinken? 


_____________________________________________________


Dag: 4 , Woensdag 21 Mei 2014, 32 Km, van Schin op Geul via Vaals naar Aachen.  

" We verlaten Nederland"

We zijn nu in Vaals aangekomen.Vanavond mis ik mijn eerste repetitie.Dat doet me toch wel een beetje pijn, maar Marian helpt me hier wel overheen. We genieten op dit moment (14.25 uur) van een lekker pilsje en een heerlijke uitsmijter.
DAS AACHENER WALD
Bos,bos.en nog eens bos. Geen camping te bekennen.We hebben nu ons tentje opgezet bij een boer in een groot weiland.. Onze dag begon overigens met een luxe ontbijt,aangeboden door onze overburen op de camping in Schin op Geul.


_____________________________________________________


Dag: 5 , Donderdag 22 Mei 2014, 25 Km, van Aachen naar Mulartshütte

" Eerste dag in de Eifel"

Zo'n eerste dag in de Eifel met al dat stijgen en dalen valt ons nog wel een beetje tegen, onze spiertjes moeten nog erg wennen.

Vandaag geen foto's batterij van de camera was leeg

__________________________________________________


Dag: 6 , Vrijdag 23 Mei 2014, 29.3 Km, van Mulartshütte naar Schmidt.

"De regendag"

Nauwelijks van de camping vertrokken of de eerste regendruppels vielen uit de lucht. Al direkt bij aanvang van de wandeling werden we aangesproken door een aardige mevrouw "Who gehen Sie hin?" Naar Schmidt! was ons antwoord. Hebben jullie voldoende eten en drinken bij jullie, want je komt de eerst 20 km geen gelegenheid tegen waar je iets kunt gebruiken. Dus wij terug naar de camping om voldoende in te slaan. Deze tocht van vandaag is tot op dit moment de mooiste wandeldag van deze week. Ook de zuivere en gezonde lucht in het Eifelgebied doet ons erg goed. Die halve dag regen nemen we dan maar voor lief. Het zit allemaal in het pakket zullen we maar zeggen.


_____________________________________________________


Dag: 7 , Zaterdag 24 Mei 2014, 22.1 Km, van Schmidt naar Gemünd.  

"2 x De Calvarieberg"

Vandaag 2x de kruisweg gelopen (dus 2x 14 staties.) Aan het einde van de eerste Calvarieberg hebben we heerlijke erwtensoep met worst gegeten. ( Nee geen klein soepkopje maar echt een kop van een halve liter.) Bij de Abdij Mariawald in Heimbach/Eifel. De volgende 14 statie's waren minder inspannend, deels door de erwtensoep, maar voornamelijk door de afdaling. Op deze tocht hebben wij diverse kapelletjes bezocht. Dus het was voor ons een ontspannen Christelijke dag (ook de weergoden waren ons goed gezind). We voelen ons fit en jong! Daarom slapen wij deze nacht in de jeugdherberg van Gemünd.

 

_____________________________________________________
Dag 8: Zondag 25 Mei, 32.5 Km, van Gemûnd naar Bad Mûnstereifel.   

"80 jaar is niet oud voor een wandelaar"

Een bijzondere ontmoeting met een 80 jarige heer. (Netjes in het pak met manchetknopen) met rugzak. Hij wandelt 3 a 4 dagen per week minimaal  20 km. Zijn advies aan ons, blijf gezond, eet geen brood, noten of aardappelen, maar minstens iedere 4 uur eiwithoudende producten. Geen koemelk maar soja melk. Eet vooral veel groenten en eiwitrijk vlees (biologisch). Alle suikers zijn fataal. Bij hem helpt deze leefwijze (was jarenlang ziek en veel te zwaar) is nu slank en vitaal! 


_____________________________________________________


Dag 9: Maandag 26 Mei, 25 km, van Bad Mûnstereifel naar Kreuzberg  

"Aardbeien-gebak"

De wandelroute trok door bossen en dorpjes. Helaas geen terras of restaurant open!  In Kirchsahr stonden we weer voor een gesloten deur. Een vriendelijke en goedlachse buurvrouw vroeg of ze ons kon helpen en bood spontaan aan koffie te zetten. Zelfs Aardbeien-gebak kwam op tafel en de heer des huizes wilde nog een pilsje met ons drinken. 

Fam. Reitler van harte bedankt!


_____________________________________________________


Dag: 10 , Dinsdag 27 Mei  33.2 Km, van Kreuznach naar Sinzig Westum.

" Het dal van de Ahr"

We hebben nu de Eifel verlaten. Onze eerste stopplaats is Altenahr! Hier kamen wij zo'n 25 jaar geleden diverse keren met "Die Lustige Leute" om daar de wijfeesten te vieren. Het was voor ons een gemakkelijke en zeer mooie route langs de Ahr dachten we. Maar de laatste 5km volgden we de Ahrsteig met de ene na de andere pittige klim.Dus werden het toch 8 wandeluren. Een Duitse markante man ontmoet. Met een Nederlandse naam: Joosten!!. Maar deze was niet zo spraakzaam.


_____________________________________________________


Dag: 11, woendag 28 Mei, 29,9Km, van Sinzig Westum naar Weissenthurm.

" DE EERSTE RUZIE!"

Woensdagmorgen 6.30 uur.
We hadden elkaar nog niet eens aangeraakt. Reeds bij mijn eerste blik zag ik het en dacht direct dit gaat vandaag een lastige dag worden. Ik zag ook dat beide kanten niet in evenwicht waren. Ik keek alleen maar en zei er verder nog niets over. Pas na het ontbijt hebben we elkaar voor het eerst aangeraakt. Links getild rechts getild, de linkerkant bleek duidelijk zwaarder dan de rechter. Knijpen en kneden om alles in de juiste positie te krijgen hielp niet. Na veel getouwtrek hebben we besloten om toch weer samen op pad te gaan.Uiteindelijk ia de ruzie met mijn rugzak weer helemaal naar de goede kant omgeslagen.


_____________________________________________________


Dag :12 , Donderdag 29 Mei

" De eerste rustdag!"

Gisteren zijn we opgehaald in Weissenthurm, door Jac en Lucia. Vandaag was het communiefeest van onze kleindochter Anne. Morgen brengt Mieke ons weer naar Weissenthurm,waar we onze route weer oppikken. We hebben nu ruim 300km. gewandeld.

_____________________________________________________


Dag: 13, Vrijdag 30 Mei, 18.4km .van Weissenthurm naar,Koblenz-Güls

" De verboden vrucht "

Gisteren hebben we een gezellige verwendag gehad op het Communiefeest van onze kleindochter Anne.(Bedankt Anne,Mama,Papa en Rik) Vanmorgen in alle vroegte heeft Mieke ons teruggebracht naar Weissenthurm. Nauwelijks gestart met de wandelroute kwamen we een grote kersenboomgaard tegen. De verleiding was niet te weerstaan. Na Zo'n Christelijke dag als gisteren is het eigenlijk niet gepast om al direkt weer een zonde te begaan.Maar toch je raadt het al, kersen plukken dus tijdens ons reisje langs de Rijn. Inmiddels zijn we bij de Moezel aangekomen in Koblenz- Güls.

foto's Sterksel-Koblenz album 02:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647299493070/

_____________________________________________________

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018