» 03)Koblenz-Worms dag 14 t/m21 van 31-05 t/m 7-06

foto's Koblenz-Worms album 03:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647775191752/


Dag: 14, Zaterdag 31 Mei, 23.5km Koblenz-Güls naar Boppard-Spay

" De treinreis "

Vanaf onze camping in Gûls is het 2km lopen naar het veerpontje wat we wilden nemen. Winterdienst! (Lees:Buiten gebruik) Wat nu, 8km doorlopen naar de volgende brug en dan weer 8km terug, dus 16km  omlopen, of 3km naar het dichtstbijzijnde station. We hebben gekozen voor de trein die ons naar Koblenz  bracht. Hier hebben we vrij snel de route weer op kunnen pikken. Vandaag hebben we eerst langs de Moezel en daarna langs de Rijn gewandeld.


_____________________________________________________


Dag: 15, Zondag 1 Juni,15km, Van Boppard-Spay naar Bad Salzig.

" Basiskamp"

Genoten in Boppard. Werden aangesproken door mensen die Sterksel kenden van Providentia. Verder lekker gewandeld langs de Rijn.Weer dikke verboden vruchten gezien maar niet geplukt. Jan kreeg last van spieren in het bovenbeen. Gelukkig ontmoeten we vandaag Annie en Wiel.Het werd een gezellig samenzijn in Bad Salzig met een drankje en een etentje. Maar helaas wat weinig km in de benen.


_____________________________________________________Dag: 16, Maandag 2 Juni, 29 Km  van Bad Salzig naar Trechtinsgshausen.

" De bolide"

Wat een luxe als je s'morgen vanaf de camping met een bolide naar het beginpunt van de dagetappe wordt gereden en s'avonds ook weer wordt opgehaald. Een bijkomend voordeel is ook dat we met een lichtere rugzak kunnen lopen, omdat we de tent en diverse andere spullen op de camping kunnen laten. Eigenlijk is dit een ongepaste luxe voor een pelgrimage. Maar toch,een pelgrim die iets aangeboden krijgt mag niet weigeren. Dus maken we er gretig gebruik van. Bedankt Annie en Wiel.


_____________________________________________________


Dag: 17, Dinsdag 3 Juni 17.5Km, van Trechtinghausen naar Sweppenhausen.

" Het afscheid"

We hebben de laatste dagen vrijwel parallel gelopen aan de Rijn.(van Koblenz tot bijna Bingen)Het zijn maar enkele km van deze prachtige, meer dan 1200km lange rivier,waarvan er ruim 800km in Duitsland liggen. We hebben voornamelijk gewandeld door glooiend landschap en prachtige bossen.Om 14.30 uur waren we al weer op camping, waar de koffie en alweer een groot stuk gebak klaar stonden.


_____________________________________________________


Dag: 18, Woensdag 4 Juni van Sweppenhausen naar Fürfeld 30.6 km.

"De postbode"

De postbode brengt vandaag geen nieuws. De verbinding met internet is deze dag dermate slecht dat een bericht schrijven nauwelijks mogelijk is.Deze paar regels hebben ons anderhalf uur van onze gezellige avond gekost.


_____________________________________________________


Dag: 19, Donderdag 5 Juni, 25.1 Km. Van Fürfeld naar Kirchheimbolanden.

" Berg en Dal"

Vanmorgen zijn we weer spontaan uigezwaaid door ons begeleidingsteam Annie en Wiel!

Gisteren hebben we niets geschreven over de mooie stad Bad Kreuznach.Prachtige stad met veel touristen (Karel Marx de grote Duitse denker is hier in het huwelijk getreden) Wat we vooral mooi vonden aan deze dag is de grote tegenstelling tussen het rijke leven in de stad en het eenvoudige leven op het platte land.Vandaag waren het veel bossen afgewisseld met vele prachtig glooiende vergezichten. Wat ons morgen te wachten staat is nog een verrassing._____________________________________________________


Dag: 20 , Vrijdag 6 juni 2014, 0 Km  

"Gedwongen rustdag"

Bericht namens de pelgrims van de webmaster: Vandaag hebben ze een verplichte rustdag genomen, niet omdat het te warm is, maar omdat er in hun huidige buurt een soort Pinkpop festival is en alle campings bezet zijn. Uiteindelijk hebben ze er eentje gevonden in Sippersveld. Geen internet en amper dekking met de GSM. De verwachting is dat er hierdoor de komende dagen geen verslagen zijn.

_____________________________________________________Dag: 21 , Zaterdag 7 juni 2014, 25,9 Km, van Kirchbolanden naar Pfeddersheim  (Worms)

"Gerst"

Na een heerlijke verwendag, gisteren op de camping (totaal afgesloten van alle moderne communicatiemogelijkheden) hebben we vandaag lekker door kunnen stappen in een glooiend landschap met overwegend gerstvelden. Dit was onze eerste warme dag (boven de 30 graden). Het is dan wel even jammer als je geen enkel terras tegenkomt. Gelukkig hadden we hier rekening mee gehouden door voldoende drinkwater in onze rugzak mee te nemen. Het is dan wel een extra plagerij als je een hele dag door de gerstvelden loopt en je kunt nergens ook maar een glaasje van dat lekkere gerstenat kopen.

foto's Koblenz-Worms album 03:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647775191752/

____________________________________________________
[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018