» 06) Titisee-Bodensee dag 38 t/m 43 van 24-6 t/m 29-06

foto's Titisee/Bodensee album 06:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647370258749


Dag: 38, Dinsdag 24 Juni.22,2Km, van Titisee naar Löffingen

"Puur natuur"

Na een stevige klim van 200 mtr. In minder dan een half uur, zijn we afgedaald naar de Schlugsteig. De hele dag hebben we langs en over de rivierbedding gelopen. In de middagpauze werden we vriendelijk begroet door een jonge knappe dame, die voor ons gezien de temperatuur op dat moment, erg schaars gekleed ging.Even dachten wij dat ze haar schoenen opnieuw wilde strikken. Maar nee, de schoenen gingen uit en vervolgens ook de rest van haar kleding. Na wat rek- en strekoefeningen ging ze even later als een zeemeermin te water. 

_____________________________________________________


Dag: 39, woensdag 25 Juni 23,5 Km, van Löffingen naar Blomberg

"De laddertjes"

Twee dagen door de Wutachschlucht is wel voldoende ( een schlucht is een smalle lange doorgang tussen twee bergen met meestal onderin een rivier) Vandaag weinig nieuws te melden omdat we alle aandacht voor ons zelf nodig hadden om op de smalle paadjes te kunnen blijven zonder natte voeten te krijgen en of uit te glijden. De laatste 3 km vielen erg tegen omdat we nog diverse laddertjes moesten beklimmen om de hoogte verschillen te overbruggen.

_____________________________________________________


Dag: 40, Donderdag 26 Juni 28,5Km, van Blomberg naar Engen.

"Hamdag"

In Bondorf hebben we de fabriek bezocht van de Orginal Schwartzwälder Schinken (ham). In de fabriekswinkel flink wat ham en worst ingekocht zodat we de komende dagen vooruit kunnen. Vanaf de Schinkenfabriek zijn we door een prachtig glooiend landschap in een stralend zonnetje naar Engen gewandeld,waar we weer vriendelijk werden ontvangen door Annie en Wiel op de camping aldaar.

_____________________________________________________


Dag: 41, Vrijdag 27 Juni, 24Km, van Engen naar Singen.

"Bodensee in zicht"

Genoten van mooie panorama's. Gesproken met een meneer die snoeiwerk verrichte aan de wandelpaadjes en een vriend heeft die in Geldrop woont. Beiden hebben ze bij Greenland gewerkt, de een in Geldrop en de ander in Zuid Duitsland. Verder weinig wandelaars tegengekomen. In de verte hebben we de Bodensee al zien liggen, maar we zijn er nog 30 km vandaan.

_____________________________________________________Dag: 42 ,Rustdag Zaterdag 28 Juni

" Rust"

Vandaag een heerlijke rustdag aan de Bodensee,dachten we.Nadat we ons goed en wel hadden geïnstalleerd, met caravan en tent op een overvolle camping vielen de eerste regendruppeltjes. Duurde gelukkig maar eventjes. Na het avondeten in het restaurant van de camping,begon het opnieuw te regenen. Het was gelukkig maar een bui, maar die duurde wel de hele nacht!!

_____________________________________________________


Dag: 43, Zondag 29 Juni, 27,8 Km, van Singen naar Konstanz. (Bodensee)

"Nonnen"

De dag droog gestart. Na 2 uur wandelen moesten we voor het eerst in 6 weken onze poncho tevoorschijn halen.
De laatste dagen is het erg moeilijk om een internetverbinding te maken. Nu zagen we een McDonalds waarvan men zegt dat ze daar altijd wifi hebben. Dus er op af. Je raadt het al: geen wifi!!
Vandaag hebben we een zusterklooster bezocht om een stempel te ontvangen voor in ons pelgrimspaspoort. We zijn daar hartelijk ontvangen en kregen direct koffie met de vraag of we de Paus de groeten willen doen.

_____________________________________________________

foto's Titisee/Bodensee album 06:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647370258749
[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018