» 08) Brunnen-Gotthard dag 51 t/m 56 van 7-07 t/m 12-07

foto's Brunnen-Gotthard album 08:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647374133830/


Dag: 51, Maandag 7Juli, 21,3 km. van Brunnen naar Seedorf.

"Boottocht"

In Brunnen moesten we een oversteek maken met de boot om aan de overkant van het meer te komen. Hier konden we het wandelpad naar Seedorf weer oppikken. Helaas vandaag geen pilsje onderweg vanwege "ruhe tag". Gelukkig nemen we iedere dag voldoende drinkwater mee (ik 3 ltr. en Marian 2) En dat is vandaag dan ook helemaal opgegaan. 's Avonds is er zoals gewoonlijk weer heerlijk gekookt door Annie en Wiel. Nadien hebben we gezellig op het terras van de camping de dag doorgesproken en de planning voor morgen gemaakt.

_____________________________________________________


Dag: 52, Dinsdag 8 Juli 18,5 Km, van Seedorf naar Amsteg.

"Regen"

Na een hele nacht en ochtend regen hebben we om half elf besloten om toch te gaan wandelen. We willen uiteindelijk toch in Rome aankomen en dan moeten we niet teveel uitstellen. Dus wij zijn in de stromende regen vertrokken en het regent nu (al weer 10 uur later) nog steeds. We hebben er veel voldoening van dat we toch zijn vertrokken. Gelukkig hadden we vandaag een vlak parcour. 

Voor morgen wordt weer de hele dag regen verwacht maar we houden de moed er in. Na morgen moet het echt ophouden met regenen want dan beginnen we aan de Gotthardpas.

_____________________________________________________


Dag: 53,Woensdag 9Juli, 20Km, van Amsteg naar Göschenen.

" 48 uur regen"

Lekker op tijd vertrokken,uitgezwaaid door ons spontaan begeleidingsteam zijn wij dan nu.Ja je leest het goed, begonnen aan de Gotthardpas.Het begin valt mee.Jammer is wel dat we vanwege het slechte weer,de hoge bergtoppen niet kunnen zien. Deze zitten volledig verstopt in de mist! Vanavond om 8 uur regent het hier precies 48 uur onafgebroken,maar wij houden de moed er in!!.

_____________________________________________________


Dag: 54, Donderdag 10 Juli, 9.8km, van Göschenen naar Andermatt

" mist"

Ook een wandelaar krijgt te maken met omleidingen. Vandaag was het 2 keer raak. Al direct bij ons vertrek moesten wij de omleidingsbordjes volgen.Even later bij de duivelsbrug was het weer raak.Het is de eerste dag dat we onze GPS eigenlijk niet nodig hebben gehad.We hebben erg genoten van de Gotthardpas met haar S bochten, waar ons wandelpad vrijwel parallel mee liep.Het prachtige bouwwerk, de duivelsbrug is een bezienswaardigheid. Nauwelijks in Amdermatt aangekomen (1459 mtr.) zaten we volledig in de mist met nog geen 35mtr.zicht.

_____________________________________________________


Dag: 55

 , Vrijdag 11 Juli. 25 Km, van Andermatt naar Airolo.

" Gotthardpas"

Vannacht was het zo'n slecht weer dat we bij Annie en Wiel in de caravan hebben geslapen.(erg gezellig) De temperatuur was erg laag en de regen viel nog steeds met bakken uit de hemel.Van een Duitse mevrouw hoorden wij dat op 1650 mtr. hoogte nog sneeuw was gevallen. 
Vandaag veel regen, wind en mist op 2100 mtr. We hebben de klim van de Gottardo onder barre weersomstandigheden tot een goed einde gebracht.

_____________________________________________________Dag: 56,Zaterdag 12 Juli, 19,2Km, van Airolo naar Osco.

" Kapper"

Direct na de San Gottardo (Je geloofd het niet) scheen de zon. Morgen ontmoeten we onze dochter Mieke met haar gezin.Dus wilde ik eerst naar de kapper. Toevallig of niet maar bij de kapper voor de deur,was ook het beginpunt van onze dagetappe. Dus direkt maar binnen.Niet te kort werd me nog nageroepen. De kapper had mij denk ik niet goed begrepen (de man sprak alleen Italiaans) al direkt raasde hij met de tondeuse over mijn hoofd en even later stond ik weer buiten.met een kale kop! Schandalig riepen Marian en Annie al van een afstand. Even later,wat van de schrik bekomen wilde ook Wiel naar de kapper, maar dan alleen onder begeleiding van Annie ,want die spreekt vloeiend Italiaans. Dus Wiel kwam even later perfekt geknipt naar buiten.

_____________________________________________________

foto's Brunnen-Gotthard album 08:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647374133830/
[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018