Ľ 09) Gotthard-Lugano dag 57 t/m 62 van 13-07 t/m 18-07

foto's Gotthard-Lugano album 09:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647367235237/


Dag: 57, Zondag 13 Juli, 0 km

" Rustdag"

Vandaag genieten we van een rustdag aan het Luganomeer.Het weer is uitstekend. Dat waren we de laatste dagen niet meer gewend, een echte verrassing dus. Wij zijn met z'n vieren op bezoek geweest bij Mieke,Jan, Rik en Anne.Daar hebben we lekker gelunchd aan het Luganomeer. Morgen gaan we weer aan het "werk" Annie en Wiel brengen ons weer naar het beginpunt van de dagetappe.

_____________________________________________________Dag: 58, Maandag 14 Juli 23km. Van Osco naar Sobrio

" Heftig"

Na de heerlijke rustdag van gisteren hebben we denk ik een te snelle start gemaakt. Daardoor niet voldoende op de GPS gekeken. ( 2km fout gelopen + 2km terug maakt samen 4km omweg) Het was een pittig traject met 980 mtr. stijging en 935 mtr.daling.Samen met de lange spectaculaire terugrit naar de camping,met vele S. bochten,werd het een lange dag. Onze dag werd leuk.afgesloten met een heerlijk etentje op de verjaardag van onze kleinzoon Rik. (Alweer 9 jaar)

_____________________________________________________


Dag: 59, Dinsdag 15 JuIi, 20,6 km van Sobroi naar Lodrino

" Alpen"

Nog maar 2 of 3 dagen wandelen en we zeggen de Zwitserse Alpen vaarwel. Vandaag al een gedeelte van de dag vlak terrein gehad, langs de rivier Tisino.
Dit in tegenstelling tot de eerste 5km van de dag. Daar hebben we bijna 4 uur over gedaan.Dat was een fikse afdaling.over rotspartijen.
We merken nu ook aan het weer dat we bijna in ItaliŽ zijn. We hebben de 30 graden gehaald en het ziet er op dit moment zo uit dat het de komende dagen zo blijft.

_____________________________________________________


Dag: 60,Woensdag 16 Juli, 23,2Km, van Scubiago naar Giubiasco.

" 35 graden"

Voor het eerst het gevoel dat we in ItaliŽ zijn.We zijn er nog niet! Maar hier in het zuiden van Zwitserland wordt geen woord Duits meer  gesproken. Dus vanaf vandaag zijn wij geen pilgers (pelgrims) meer maar Pillegrino's.Het is wel even wennen om met gebarentaal te spreken. Ons Italiaans is dermate slecht dat we vanaf nu met handen en voeten duidelijk moeten maken wat we bedoelen. Gelukkig geeft Annie ons regelmatig Italiaanse les. Hartelijk dank Annie

_____________________________________________________


Dag: 61,Donderdag 17 Juli 23,6Km, van Giubiasco naar Tesserete.

" Het Zangkoor"

omhoog 1279 mtr.
omlaag 1027 mtr.

Laatste pittige klus in de Alpen.Toen we s'middags de eerste pittige klim achter de rug hadden, passeerde we in een bergdorp een kleine feesttent waar uit volle borst gezongen werd. Nauwelijks voorbij of we werden al teruggeroepen. Ze wilden graag een paar liederen. voor ons zingen.Dat was voor ons een pauze die erg welkom was. De inmiddels bekende vragen werden weer gesteld en alles wat men maar kan bedenken werd ons te eten en te drinken aangeboden. De feestvierders en ook wij vonden het jammer dat we op moesten stappen. We hadden nog wat kilometertjes te gaan.

_____________________________________________________


Dag: 62 , Vrijdag 18 Juli,23,8 km. VanTesserete naar Lugano (Maroggia)

" Mondain"

Het is wel een enorme tegenstelling als je weken achter elkaar door de bergen loopt,tussen sober levende keuterboertjes en je komt dan ineens (20 min. afdalen) in het mondaine leven van Lugano terecht! Het leven mag hier wat kosten. Dikke dure auto's vallen niet eens meer op. Nee hier voelt een pelgrim zich niet op zijn gemak. Stevig doorlopen dus!

_____________________________________________________

foto's Gotthard-Lugano album 09:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647367235237/

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018