Ľ 10)Lugano-Pavia dag 63t/m68 van 19-07 t/m 24-07

foto's Lugano Pavia album 10:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647378629698/


Dag 63.Vrijdag 19 Juli, 24,7 km. Van Maroggia (Lugano) naar Varese.

" ItaliŽ"

Nu wij de grens van Zwitserland ItaliŽ  zijn gepasseerd, voelen we ons weer een klein beetje thuis. Dit omdat we weer met euro's kunnen betalen en de prijzen veel aangenamer zijn dan in Zwitserland. Vanmiddag kregen we op een terras ( omdat we pelgrims zijn) bij ons biertje maar liefst 18 hapjes gratis aangeboden.

Na BelgiŽ, Duitsland en Zwitserland is ItaliŽ nu het vierde en laatste land waar we aandoen. Hier hebben we nog een kleine 2 maanden te " kuiŽren "

_____________________________________________________

Dag: 64 , Zondag 20 Juli. 18,7 km. Van Varese naar Biadronno.

" de mug"

Vandaag hebben wij samen met Annie en Wiel ons "basiskamp" verhuisd van een overvolle camping aan het Luganomeer  naar Pavia en ook nog kans gezien om bijna 20km te wandelen Een drukke dag dus.
Het drukke Luganomeer verlaten en terechtgekomen op een mooi rustige camping in het dal van de rivierTisino. (Wel een muggenplaag). Vlakke wandelwegen door kleine dorpjes. Aan de slecht onderhouden huisjes is vaak af te lezen dat de mensen die hier wonen het niet zo breed hebben. We missen op dit moment de hoge bergen van de Alpen nog niet.


_____________________________________________________Dag: 65 ,maandag 21 Juli, 28km.van Biandronne naar Somma Lombardo.

" Tolweg"

Onze privťchauffeur en zijn assistente Annie hebben ons vandaag weer netjes afgezet bij het beginpunt van onze wandeling. We hadden eerst een flink stuk gereden via de tolweg,maar dat bleek toch een heel gedoe met dat in en uitchecken voor telkens een kort stukje.Daarom hadden we besloten om de terugweg naar de camping via de toeristische route af te leggen.

Nu de bergen voor even achter ons liggen kunnen we het aantal km per dag weer wat opvoeren. Vandaag veel paden gelopen met een hobbelige ondergrond (stenen en nog eens stenen) Dat gaat pijn doen aan je voetzolen. Gelukkig is die pijn vrij snel weer verdwenen als je weer op vlak terrein komt.

_____________________________________________________


Dag: 66 , Dinsdag 22 Juli 30km. Van Somma Lombardo naar Bernate Tisino.

" Record"

30 km langs een kanaal wandelen is voor ons een record. Dit lijkt op het eerste gezicht saai, maar er viel toch vanalles te zien en te beleven. Jammer is wel dat je op dit hele traject nog geen kopje koffie kunt gebruiken, terwijl er toch voldoende klandizie (fietsers en wandelaars ) aanwezig is. Kom op Italianen, doe er iets aan! Het geld is hier voor het oprapen.

_____________________________________________________


Dag: 67 , Woensdag 23 Juli, 27,3 Km, van Bernate Tisino naar Besate

" armoede"

Voor het eerst zien wij met eigen ogen dat er in een rijk Europees land armoede bestaat. In kleine slecht onderhouden huisje wonen hele families Italianen. En dat allemaal onder de rook va van Milaan.Je ziet er werkelijk niemand werken, maar dat gevoel hebben we in Nederland ook wel eens als we door een stad lopen. 
De route die wij vandaag liepen vonden wij minder leuk omdat we grote afstanden langs de doorgaande wegen hebben moeten lopen.

_____________________________________________________


Dag: 68 , Donderdag 24 Juli, 20,4Km, van Beste naar Pavia.

" de aanval"

Pavia is een knooppunt van wandelrichtingen.Nog een paar dagen door de Po vlakte en we zijn hopelijk verlost van de muggen. De muggen laten ons met rust zolang we in bbeweging zijn, maar zodra je even stil staat of zit, staan ze direkt met een man of dertig klaar om aan te vallen. Alleen al op onze voeten hebben we minstens 50 muggenbulten per persoon. Dit komt vooral omdat we s'avonds onze voetjes wat lucht willen geven door sandalen te dragen en daar maken de muggen gretig gebruik van.

_____________________________________________________

foto's Lugano Pavia album 10:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647378629698/
[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018