Ľ 11)Pavia-Berceto dag 69t/m76 van 25-07 t/m1-08

foto's Pavia-Berceto album 11:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647791385365/


Dag: 69 , Vrijdag 25 Juli, 28,7 km. Van Pavia naar Santa Cristina

" lekker doorstappen"

Vele wandelaars en fietsers hebben een hekel aan de Po vlakte ( saai en veel muggen ) Voor ons is het meegevallen en was het een welkome afwisseling met de Zwitserse Alpen. In de Po vlakte is zoals de naam al zegt, alles lekker vlak en kunnen we stevig door stappen zoals we dat thuis gewend zijn.De muggen nemen we dan maar op de koop toe.

_____________________________________________________Dag: 70 , Zaterdag 26 Juli,26,8 km. van Santa Cristina naar Calendasco

" De Po "

Vandaag voor de laatste dag de Po vlakte Hele dag regen! Dus geen leuk afscheid van de Po vlakte.(Normaal zijn er in ItaliŽ in Juli gemiddeld 6 regendagen. Nu al 18) De meeste wandelaars (pelgrims) maken de overtocht over de Po met een motorboot, je moet dan eerst tel een afspraak maken met de bootsman die speciaal, pelgrims overzet. Wij hebben hiervan geen gebruik gemaakt, want Annie en Wiel halen ons op en zetten ons morgen aan de andere oever weer af. Wat een service van ons begeleidingsteam!!
______________________________________________________________________

Dag: 71 ,Zondag 27 Juli, 15,2 Km, van Calendasco naar Piacenza.

" kaarslicht"

Vandaag door de prachtige oude stad Piacenza gewandeld en s'avonds neergestreken op een camping in Salsomagiore in de buurt van Parma (parmaham!!) Een drukke dure camping waar s'avonds de ene na de andere caravan zonder stroom zit omdat er maar 3 ampŤre per standplaats beschikbaar is. Maar goed, niet klagen! Pelgrims moeten ook zonder elektriciteit kunnen leven.

_____________________________________________________Dag: .72,Maandag 28 Juli, 25,6 km. Van Piacenza naar Forenzuola

" bezoek"

De hele dag tussen de tomatenvelden gewandeld.We konden de verleiding niet weerstaan om hier en daar toch enkele van die heerlijke rode vruchten te plukken.In de avond hebben we bezoek gekregen van onze zoon Jac en schoondochter Lucia Het was een heerlijk weerzien na 2 maanden Jac en Lucia bedankt!

_____________________________________________________


Dag: 73 , Dinsdag 29 Juli, 26,8 Km, van Firezuola naar Firenza.

"Pootje baden"

Na de hevige waterval van de laatste dagen (18 regendagen in Juli,normaal gemiddelde hier is in Juli 6 regendagen) staat in de beekjes die normaal droog staan ,veel water. Dus we hebben diverse malen moeten pootje baden om de riviertjes over te kunnen steken. S'middags werden we aangenaam verrast door. Massimo Mainardi in het dorpje Busseto. Hij heeft speciaal. voor ons lekkere Italiaanse koffie gezet die we in zijn achtertuin mochten opdrinken. 

_____________________________________________________


Dag: 74, Woensdag 30Juli, 33.1Km, van Firenza naar Medesano.

" Het toeval"

Tijdens het doorgaan van een tunneltje onder de spoorlijn, kijk ik even of de kust veilig is om de onderdoorgang te nemen. Meteen bij het eerste blik kijk ik regelrecht in de ogen van mijn bloedeigen zoon Jac en schoondochter Lucia.Wat een toeval dat we beiden op het zelfde moment door een zelfde tunneltje willen in ItaliŽ.

_____________________________________________________


Dag: 75, Donderdag 31Juli 26 km. Van Medesano naar Terenzo,26 

" De Zon!!"

Annie en Wiel zijn vandaag druk bezig geweest om het basiskamp te verplaatsen van Tabiano naar Berceto (Een hele klus weer voor die twee geweldige begeleiders.) Wij zelf hebben vandaag weer erg moeten wennen aan de hoge temperatuur van boven de 30 graden, als je dagenlang door de regen hebt gelopen.

_____________________________________________________


Dag: 76 , Vrijdag 1 Augustus 19Km, Van Terenzo naar Berceto

" Het afscheid"

Nu we morgen de Apennijnen ingaan, zeg maar de Alpen van ItaliŽ, moeten we met pijn in ons hart voor een week afscheid nemen van ons begeleidingsteam. Dit omdat ze ons niet op kunnen halen in dit gebergte. Wij zijn aangewezen op berghutten e.d.Jammer vinden wij het ook dat onze nicht AngŤle met haar twee vriendinnen niet de geplande dag met ons mee kan wandelen, omdat achteraf blijkt dat we de datums niet goed op elkaar hebben afgestemd. sorry AngŤle !

_____________________________________________________

foto's Pavia-Berceto album 11:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647791385365/

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018