» 13) Florence-Sansepolcro dag 83 t/m 90 van 8-08 t/m 15-08

foto's Florence-Sansepolcro album 13:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647378706688/


Dag: 83, Vrijdag 8 Augustus, 23,2 km. Van Florence naar San. Ellenore.

"De voetreis van Franciscus"

Vandaag zijn we met frisse moed gestart met de Franciscaanse voetreis. Deze loopt vanaf Florence via Assisi naar Rome. Heeft een lengte van 576 km. Hoe gevarieerd kan het zijn. De laatste twee dagen hebben wij s'avonds lekker bij het open haardvuur gezeten en vandaag hebben we gewandeld bij een temperatuur van 35 graden in een mooi Toscaans landschap.

_____________________________________________________


Dag: 84 ,Zaterdag 7 Augustus, 22,4km, van San Ellero naar Consuma.

"Toscane"

Mooie wandeling door het Toscaanse landschap. Vele vergezichten over prachtige dalen. Veel olijfboomgaarden en vele mooi huizen waar de rijkdom van afstraalt. Het is mooi om te zien hoe de dorpjes tegen de heuvels "aangeplakt" liggen.

_____________________________________________________


Dag: 85, Zondag 10 Augustus, 17,5 km. Van Consumo naar Stia

"Gastvrij"

Leuke gevarieerde wandeling! Kleine pittoreske dorpjes, waar nog de zondagsrust voorop staat. Op Zondag drinken de families nog gezellig koffie met elkaar. Een Italiaanse familie had het met ons te doen. We werden harte!ijk begroet en ze boden ons welgemeend eten,fruit, koffie, rode of witte wijn en diverse koeken aan. We genoten van koud mineraalwater en zette nadat we de waterflessen hadden gevuld onze tocht weer voort.


____________________________________________________


Dag:86, maandag 11 Augustus, 19,9km, van Stia naar Camàldoli-dorp

" De non"

Gevarieerde wandeling.In het middaguur lekker broodje opgegeten op het marktpleintje bij de waterpomp, met heerlijk koud bronwater In de namiddag hebben we bij de nonne  in een Franciscanessen klooster onze pelgrimspaspoorten bij laten werken. we wandelen nu in het nationaal park van de Casentino ( 7 x zo groot als ons nationaal park de hoge Veluwe) Aan het einde van de dag toen Annie en Wiel ons op kwamen halen Was de verbazing erg groot toen we zagen dat Angèle voor de tweede maal was overgekomen  om nu toch echt een dagje met ons mee te kunnen lopen.


_____________________________________________________


Dag: 87, Dinsdag 12 Augustus, 9,7km. Van Camádoli naar Badia Prataglia.

" Angèle"

Wij waarderen het enorm dat Angèle voor de tweede maal een poging doet om een dagje met ons mee te komen wandelen. Dit in de sporen die aanvankelijk ook door haar overleden vader zouden worden gelopen. Wij hebben op deze mooie dag samen divers herinneringen opgehaald en gefilosofeerd over hoe het geweest zou zijn als hij hier nu ook had gelopen.

BEDANKT ANGÈLE VOOR DEZE MOOIE DAG.


_____________________________________________________


Dag: 88, Woensdag 13 Augustus 20.3 km. Van Badia Prataglia naar Chiusi della Verna

" Klimwerk"

Wij beginnen deze dag al direct met een pittige klim.en dat is eigenlijk de hele dag zo door blijven gaan. Een zware dag dus 7,5 uur wandelen voor een afstand van 20 km. S'avonds is er lekker gekookt door onze gastloper ( Vandaag gastkok) Angèle


_____________________________________________________


Dag: 89 ,Donderdag 14 Augustus, 18km. Van Chiusi della Verna naar Pieve Santo Stefano

"Minder bos"

Vandaag een erg mooie wandeling gehad. Minder bossen, dus nog meer vergezichten. Prachtig wandelweer.!! bij een temperatuur  van 25 graden.We zijn vandaag met ons basiskamp verhuisd naar Chiusi della Verna. Morgen vertrekt Angèle na een verblijf van 4 dagen weer naar Nederland. Wij mogen nog een maand blijven


_____________________________________________________


Dag: 90. Vrijdag 15 Augustus, 27.5 km. Van Pieve Santo Stefano naar Sansepolcro.

" De Tiber"

vandaag in tegenstelling tot gisteren een iets saaiere dag. We hebben veelal gelopen over keienpaden en dat gaat aan het einde van de wandeldag pijn doen aan de ondekant van je voeten. Ook hebben we er voor gekozen om de rivier de Tiber vanwege de hoge waterstand niet met opgerolde broekspijpen over te steken. We zijn 3km omgelopen om via een brug aan de overkant te komen.

____________________________________________________

foto's Florence-Sansepolcro album 13:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647378706688/

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018