Ľ 14) Sansepolcro-Assisi dag 91t/m97 van 16-08 t/m 22-08

foto's Sansepolcro-Assisi album 14:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647367366227/


Dag: 91 , Zaterdag 16 Augustus. 22,5 km. Van Sansepolcro naar Montesecale - Lama 

" Klooster"


In Montesecale hebben wij een prachtig klein pittoresk klooster bezocht. Er zijn 5 Capucijnen broeders. Vandaag passeren we ook de grens tussen Toscane en UmbriŽ en lopen we al aardig in de richting van Assisi. Het was een mooie wandeldag met diverse vergezichten, 763 mtr. Stijgen en 751 mtr. Dalen

_____________________________________________________


Dag: 92 , Zondag 17 Augustus 19,5 km, van Lama naar Bocco Serriola

" De woestijn"

815 mtr. Stijging 415 mtr. Daling wandeltijd 7 uur 

Hoe afwisselend kan het zijn. Vandaag leek het door de vele kale vlaktes soms een beetje op een woestijn. Voor het eerst hebben we de dagetappe een uur korter kunnen wandelen dan Kees Roodenburg in zijn reisboekje aangeeft als gemiddelde wandeltijd. (toch leuk gedaan voor twee senioren vinden wij zelf) Het was ook leuk voor ons dat we Annie en Wiel precies aan het einde van onze etappe tegen kwamen zonder dat we dit van tevoren hadden afgesproken. Goed getimed Wiel!


_____________________________________________________


Dag: 93, Maandag 18 Augustus, 20,8 km.van Bocco Serriola naar PietraluPietralu

Vandaag hebben wij ons "basiskamp" verhuisd naar Assisi!

Wij hebben hierbij ook nog een mooie wandeling kunnen maken. Waren erg laat op de camping en hebben nog lekker kunnen eten in het camping restaurant. Samen met Annie en Wiel

_____________________________________________________


Dag: 94, Dinsdag 19 Augustus 22 km. Van Pietralunga naar Casamorica.

" SiŽsta"

Na verschillende stijgingen genieten we op de heuvelruggen van panorama's links en rechts. Het mooie UmbriŽ!! Wandelen door mooie kleine dorpjes, maar geen mens op straat tussen 13 en 16.00 uur SiŽsta!! Ook de winkels en de terrasjes zijn gesloten. Wat een rust.


_____________________________________________________


Dag: 95 , Woensdag 20 Augustus,21,5 km. van Casamorica naar Valdichiasico.

" De wolf"

De mooie historische stad Gubbio is echt een bezoek waard. Dat is met foto's alleen niet samen te vatten. In deze stad vocht Franciscus met de wolf, als we de verhalen willen geloven. Franciscus deed ook alle wandeletappes in nog minder dan de helft van de tijd die wij er over doen. En, op sandalen!! Dus voor ons mag hij zeker bij de heiligen horen.


_____________________________________________________


Dag: 96 , Donderdag 21 Augustus 25,6 km. Van Valdichiasico naar Valfabricia.

" Vriendschap"

Nog maar nauwelijks aan het wanden ontmoeten we Isabel en Christof, twee interessante mensen uit het Belgische Gent. Wij zijn hier verder de hele dag mee opgetrokken. De ontmoeting is te kort om van vriendschap te spreken, maar er was wel direct al een "klik". Isabel en Christof hartelijk dank voor de leuke gesprekken.


_____________________________________________________


Dag: 97, Vrijdag 22 Augustus, 15.3km, van Valfabricia naar Assisi.

"Pelgrimsoord"

Het is duidelijk te merken dat Assisi een echt pelgrimsoord is. We komen iedere dag meer pelgrims tegen. Ook mensen die we dagen eerder al hebben ontmoet. Vandaag hebben Isabel en Cristof (de twee Belgen uit Gent ons een symbolisch cadeau aangeboden in de vorm van een pelgrimslied. Ze zongen dit uit volle borst voor ons en drie Italiaanse pelgrims. Als we een paar uur aan het wandelen zijn, krijgen we in de verte de contouren van Assisi in het zicht. Na de laatste stevige klim staan we dan voor de Porta San Giacomo, een van de 8 middeleeuwse stadspoorten van Assisi. Hier hebben we het graf van Franciscus bezocht en ons pelgrimspaspoort laten stempelen.

_____________________________________________________

foto's Sansepolcro-Assisi album 14:  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157647367366227/


[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018