» Vierdaagse Nijmegen.
Foto
Delname in:

2013, 2015, 2016, 2017


2017

4D. Nijmegen 18 t/m 22 juli 2017.

4x30km

maandag 17-07

Koffers staan gepakt. Voor het eerst gaan de fietsen mee! Het is mij vorig jaar goed bevallen, om voor en na elke dag-etappe, een aantal km te moeten fietsen. In dit geval 5 km naar de wedren en aan het einde van de middag ook weer 5km terug naar ons overnachtingsadres. In het verleden deden we dat met de speciaal daarvoor bestemde autobussen, de z.g. blarenbussen (beetje een negatieve naam vind ik)

Al vroeg in de middag arriveren Marian en ik op  Maikenshof Recreatie in Berg & Dal. Waar we dit jaar voor de tweede maal ons onderkomen hebben, van maandag t/m zaterdagmorgen. Het is er al direct gezellig omdat we de wandelgroep uit Lieshout (twee jaar geleden ook daar) tegen het lijf lopen. We hebben weer kamer 16 van Everbosch 2. Na ons geïnstalleerd te hebben, drinken wij gezellig een kop koffie en  gaan per fiets naar Nijmegen. In de binnenstad aangekomen, nog even de navigatie op de gsm geraadpleegd om de kortste weg te vinden naar de fietsenstalling, die speciaal is ingericht voor het 4d evenement. Het is 14 uur en er staan al duizenden fietsen. Maar nog plaats genoeg.

Het is leuk op de wedren en we sluiten direct aan bij een van de stalletjes om ons te laten registreren! We hebben op dinsdag en donderdag de late start 7.30 uur en woensdag en vrijdag de vroege start 6.45 uur.  Mooie verdeling vinden wij zelf. We drinken nog gezellig een paar pilsjes, spreken nog wat bekenden hier en daar en fietsen rond 5 uur weer op ons gemak naar Berg & Dal. Vanaf 18 uur kunnen we warm eten (buffet). Omdat het erg mooi weer is kunnen we nog gezellig buiten zitten. Iedereen gaat op tijd naar bed want er zijn mensen bij (50km lopers) die al om 2 uur uit bed moeten.

Dinsdag 18-07 (Dag van Elst)

5.30 uur gaat onze wekker. Het is spannend vooral omdat het de eerste dag is. We moeten toch weer even wennen. Het valt allemaal reuze mee. Even na half zeven zitten we op de fiets (eerste dag wat speling nemen). We zijn ruim op tijd bij de wedren. Het oogt nog niet zo druk als voorgaande jaren. Dat komt omdat er nu ook, voor de 30 km lopers, voor het eerst, in twee tijden wordt gestart. Bij de vier startpoorten, twee x een start voor elke afstand, betekent dat er dus 8 keer een start is voor de 40 km en ook 8 keer voor de 30 km.

Het was vandaag een prachtige wandeldag. De hele dag zon en toch niet overdreven warm. Twee keer een rustpauze van 20 min. Lekker ijsje gehad en na afloop natuurlijk het overheerlijke "etappepilsje" (2). En dan nog heerlijk een half uurtje fietsen. Morgen zal het wel een beetje afzien worden, met voorspelde temperaturen van boven de 30 graden.

woensdag19-07  (Dag van Wijchen)

Vandaag vroege start, dus om 4.45 uur uit bed. De bekende ochtendrituelen weer afwerken. Aansluitend een heerlijk ontbijtbuffet. Lunchpakket maken en weer de fiets op voor de tweede wandeldag. 

Wat was het heet. Gelukkig stond er nog een beetje wind. Het was voor ons een zwaardere dag dan gisteren. Maar ja, een beetje afzien hoort nu eenmaal bij de 4D. Vandaag was de te lopen afstand evenals gisteren, iets meer dan 33km. Het gaat ons tot nu toe goed af en de avonden zijn mede door het mooie weer, erg gezellig. We beginnen morgen met volle moed aan dag 3.

donderdag 20-07 (Dag van Groesbeek)

Dag 3. Een natte start. Lijkt vervelend, maar dat valt best mee. We konden op ons fietsje nog net droog aankomen bij de fietsenstalling. Nog  voor het startschot gegeven werd konden we onze regenkleding aandoen. Twee uur heeft het geregend. Na de eerste pauze (9.15 uur), kwam gelukkig de zon door. We stapten bijna 3 uur flink door tot aan het einde van de Zevenheuvelenweg. Daar namen we een langere rustpauze samen met een man uit Groningen, waar we de afgelopen uren leuk mee hebben kunnen praten. Toen op weg voor de laatste 7 km.  Onderweg nog aangemoedigd door de familie Kirkels uit Maarheeze. 14.15 uur binnen, vinden we zelf een mooie tijd. Het is gezellig op de wedren, dus we genieten erg van ons etappe-pilsje. Op naar morgen voor alweer de laatste wandeldag. Wel moesten we terug fietsen, met een flinke omweg, over de Heiligelandstichting, omdat onze inmiddels vertrouwde weg naar huis nog was afgesloten voor verkeer. 

vrijdag 21 -07 (Dag van Cuijk)

Vandaag weer een vroege start! Dit jaar zullen we onze koning wel niet meer tegenkomen. Was vorig jaar op bezoek vanwege de 100ste editie van de 4D.

Het is altijd prettig om van Berg & Dal naar Nijmegen te fietsen. Het gaat bijna constant bergje af. Dus we hebben bijna alleen maar de remmen nodig om bij de start te komen. Het wordt een hele mooie wandeldag, ideale temperaturen en een heerlijk zonnetje. Het is een groot feest tot bij de finish. Doordat we vroeger zijn dan de voorgaande jaren, hebben we op de Via Gladiola ook geen hinder van opstoppingen en kunnen we lekker doorlopen. Om 13.15 uur waren we aan de finish en konden we onze onderscheiding (nr.3) in ontvangst nemen. Nog een paar uurtjes genoten van alle nog binnenkomende wandelaars.

S 'avonds nog een leuk feestje gebouwd met de Lieshoutenaren. Het werd een latertje. Tot 1 uur s 'nachts hebben we op het terras van Maikeshof kunnen genieten van de mooie zomertemperatuur en de grote halve liters Bavaria 8x6 met een alcoholpercentage van 8,5 %, dat tikt lekker door! De volgende morgen konden we immers toch uitslapen, omdat we pas vanaf 8.30 uur kunnen ontbijten.

Zaterdag 22-07 (naar huis!)

Het inpakken verliep rustig, de fietsen op de drager gemonteerd, daarna nog  heerlijk ontbeten en  afscheid genomen van de Lieshoutenaren. Tot volgend jaar!!!


klik hier voor de foto's 2017

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/albums/72157686767337535

2016

20  t/m 24 Juli

Maandag 19 Juli

Vandaag ga ik mijn startbewijs afhalen.

Marian is niet ingeloot dus ik moet alleen!


Ik heb afgesproken met Cor Joosten(Mijn gastadres voor de komende 5dagen) dat ik om 13 uur bij hem thuis zal zijn. Alles wordt anders dan gepland. Zijn vrouw Tiny ligt onverwacht in het ziekenhuis. Dus moeten de mannen zich zelf redden. Ik haal bij Catering van Grunsven in Heeze de door Cor bestelde maaltijdpakketten op en vervoer deze in een koelbox naar Millingen aan de Rijn.

Nijmegen

Het is druk op de wedren. We doen wat we moeten doen en drinken naderhand gezellig een pilsje. Aansluitend gaan we naar het Radboud om Tiny te bezoeken. In de vooravond zijn we uitgenodigd voor een barbecue bij de zoon van Cor. Wat ik niet wist, was dat Cor ook nog kaartjes had geregeld voor een concert van de Koninklijke marinierskapel in Nijmegen. Wat een verrassing! Al met al een overvolle dag, dus na afloop snel naar bed. De volgende dag loopt  de wekker om 4.45 uur af, want we willen niet te laat in Nijmegen zijn.

Op naar de start!

Slecht geslapen. Het was een warme nacht op de zolderkamer bij Cor. We zijn mooi op tijd op de wedren. Omdat Cor de 30 km loopt en ik de 40, kies ik ervoor om zo laat mogelijk te starten 6.45 uur en de dertigers starten vanaf 7 uur. De komende dagen blijkt dit een goede keuze. Er zit nauwelijks een half uur verschil tussen onze beide binnenkomsttijden. 2 keer ben ik eerder en 2 keer is Cor eerder binnen.

Het worden 4 warme dagen met een hoogst gemeten temp. van 35 graden op donderdag en enkele uren fikse regenval op vrijdag. Cor, wij kenden elkaar voorheen nauwelijks, bleek een uitstekende gastheer te zijn. Gelukkig was Tiny in de loop van donderdag weer thuis uit het ziekenhuis en hebben we nog een leuke avond gehad samen. Het klikte gewoon tussen ons!! Het was ook fijn en  ontspannend voor de beenspieren, om s 'morgens en s 'avonds nog een paar km te moeten fietsen van en naar onze auto, die iets buiten de drukte van het centrum op een schoolplein geparkeerd stond.   

Oog in oog met de Koning!

De laatste wandeldag  "De dag van Cuijk"

In Cuijk aangekomen liepen we richting pontonbrug. Al direct voelde ik dat er iets ging veranderen. Er waren in een mum van tijd een groot aantal bobo's, camera- en beveiligingsmensen op de been. En jawel hoor, pal voor mijn neus werd de stoet wandelaars staande gehouden om de koning met zijn gevolg  te laten instromen. ze liepen zeker een stuk van 500mtr. direct voor mij. Wat een bijzondere ervaring voor mij, tijdens de 100ste Nijmeegse vierdaagse. 100 procent toeval, om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

Het was ook erg leuk om op het nippertje toch ook nog Marian en Mieke met haar gezin te treffen. Zij hebben er erg veel moeite voor gedaan. het leek er in eerste instantie op dat het door een kleine miscommunicatie niet zou gaan lukken. Hartelijk dank: Marian-Mieke-Jan-Rik en Anne

Klik hier voor de foto's

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/albums/721576841686292832015

21 tm 24 juli  hebben Marian en ik, samen met onze dochter Mieke deelgenomen aan de Nijmeegse 4 daagse 4 x 40 km.

Klik hier voor de foto's:

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/721576479613357702013

Foto

Maandag 15 juli 2013
Persoonlijke aanmelding registratie bureau op de Wedren. Het ontvangen polsbandje draag ik gedurende de hele Vierdaagse.


Dinsdag 16 juli 2013 Start “ 4 daagse Nijmegen” De dag van ELST. 32.8 km
Gewekt om 5 uur, ontbijten. Rugzak vullen, boterhammen, drinken, hardgekookt eitje, dextro energy, bifi bierworstje, wandelsokken, poncho en blarenpleisters. Je neemt gauw teveel mee.
Jan rijdt ons naar Nijmegen, wat een Luxe !! Ook Mieke gaat mee. Parkeren op transferium Jonker bosplein. Hier trekken we de wandelschoenen aan. Pendelbussen vertrekken om het kwartier voor vervoer van en naar de Wedren, de start en de finish. Wat een enorme drukte bij de start, maar eerst genieten we van de lekkere koffie. De barcode op de polsband wordt gescand en Mieke voegt na de start “illegaal” in. We wandelen samen verder en verder. Onderweg zijn er op verschillende plaatsen verkooppunten van koffie, thee, melk, puddingbroodjes, bananen enz. En extra toiletten met lange rijen wachtenden dames, vergeleken bij de mannen dan. Na afloop weer de barcode op de polsband scannen, genieten van een koud biertje en voldaan naar huis gebracht. Wat een beleving die 1ste dag.Woensdag 17 juli 2013 De dag van Wijchen. 32.8 km
Weer lopen wij samen en genieten van de wandeltocht. Het mooie weer, de praatjes met wandelaars uit alle lagen van de bevolking, op tijd een natje en een droogje en Jan 2x gezien en gesproken als trouwe toeschouwer !! Het enthousiaste publiek langs de weg en kinderen die snoepjes o.a. dropjes uitdelen. Na afloop op de Wedren weer uitscannen en genieten van een heerlijk koud biertje.Donderdag 18 juli 2013 De dag van Groesbeek. 30.3 km
De koffie laat ons vooraf goed smaken en de weergoden zijn ons goed gezind. Wat een geschenk om te genieten van alles om je heen en de dagelijkse beslommeringen achter je te laten! Onder de enthousiaste toeschouwers zien we nog bekenden. De zevenheuvelenweg, Berg en Dal, gaat me goed af, volgens mij zijn het er geen zeven. Wel beginnen mijn tenen te knellen in mijn schoenen. Maar na de finish verzacht een koud biertje het ongemak.


Vrijdag 19 juli 2013 De dag van Cuijk. 30 km
Vooraf een blaar afgeplakt met “compeed” blarenpleister. De laatste wandeldag, indrukwekkend en zeer waardevol om dit samen met je dochter te volbrengen! Jan verrast ons al op tijd met een grote bos mooie gladiolen. Een glorieuze intocht over de feestelijke “Via Gladiola”, onder het gejuich en geklap van duizenden enthousiaste toeschouwers langs de weg, behalen we de finish.
De enorme drukte op de “Wedren” maakt het bijna onmogelijk een weg te banen om uiteindelijk het “vierdaagsekruis” in ontvangst te nemen. Daarna in hurkzit een lekker koud biertje. PROOST !!!
Wat me opviel, de afgelopen wandeldagen, was het overdreven gebruik van de smartphone door heel veel wandelaars. Iets van deze tijd, ik ben er niet mee opgegroeid.
Minpunt deze dag. Jan zijn fiets is gestolen, het extra kettingslot van zijn zoon heeft helaas niet geholpen.
Dankzij Jan, zoals ook de vorige dagen, weer veilig thuis gekomen. BEDANKT EN DIKKE KUS.
Thuis wachten de overige gezinsleden ons op en weer bloemen gegeven door de kleinkinderen Rik en Anne. LIEF!

KLIK HIER VOOR  DE fOTO'S

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157635443936110/

MARIAN[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018