Ľ Kennedymars Someren 80km
Foto  

Deelname in:

2004, 2014, 2015, 2016, 2017

Kennedymars, Someren.  Juli 2017

Marian 40 km Jan 80km


Dit jaar voor de 5e keer de 80 km. De voorbereiding is goed geweest. Vanaf januari alweer zo'n 1500 km gewandeld. Marian brengt mij naar Someren. Daar wil ik om 21.00 uur zijn, en dat lukt. Bijna liet ik mijn rugzak in de auto achter. Ik kon Marian nog maar net staande houden. Speciaal voor de lopers  zijn er taxibusjes naar de finish. Voor  Ä1,-- ben je koopman. Mooier kan niet! Ook hier heb ik afgesproken met Twan v.d. Mortel (een paar weken terug ook 2x 40 km samen gewandeld, Valkenswaard -  Handel) Het wordt zijn eerste Kennedymars. Hij wil deze eerste keer de 80 km met mij lopen, omdat ik al enige ervaring heb volgens hem. Ik weet dat hij nagenoeg hetzelfde tempo loopt als ik, dus ik vind het goed, dat hij met mij mee loopt. Het gaat lekker (eerste rustpost Lierop 21 km ) 7 km per uur. Dat vind ik te snel. We spreken af dat we na de pauze op de "nachtmodes" overschakelen. Dus minstens een km per uur minder. In Mierlo (28km) moet Twan stoppen voor een grote boodschap. Kost ons bijna een half uur want er is maar een toilet. In Helmond (Brandevoort) tweede rust, 40 km, sokken wisselen! Ik tape altijd vooraf zelf mijn voeten. Tape op grote teen is niet blijven zitten! Een flinke blaar is het gevolg. Ik heb flink wat ervaring opgebouwd met blaren, dus ik tape de jongen opnieuw af. De ervaring heeft mij geleerd dat ik er dan weer een hele tijd tegen kan. dus zo ook nu verwacht ik. Twan heeft ook last van een blaar en een paar opkomende blaartjes. Maar besluit om er (nog) niets aan te doen. We maken weer een frisse start. Op naar Lierop de 60km post, onze 3de rust.

Twan zijn blaren beginnen moeilijk te doen! Hij wil ze op de eerstkomende ehbo post ( op 50km van Vlerken) laten behandelen. Veel te druk! Er zijn minsten 10 wachtende voor u! Ja waar hebben we dat vaker gehoord ! Twan besluit om door te lopen naar de volgende post (Lierop op 60km).

In Lierop word ik meestal, zo ook nu begroet door Mieke, Jan en de kleinkinderen Rik en Anne. Het is rustig bij de ehbo en Twan is direct aan de beurt. Het is altijd leuk om familie tegen te komen en zeker als het je (klein)kinderen zijn. We hebben nu iets meer tijd omdat Twan op de "pijnbank" ligt. Met een uurtje inclusief eten en drinken zijn we weer op de been.

Op naar onze vierde rust (korte drinkpauze) op 69 km in Asten-Heusden. We trotseren onderweg nog een fikse regenbui. Als we onze regenkleding aan hebben wordt hel al weer droog. Twan zijn eerste werk als we in Heusden arriveren, is een bezoek brengen aan de ehbo post. Wederom blaren verzorgen. De dochter van Twan heeft ons in Asten ontmoet en in Heusden is ze er weer. Zij gaat met Twan mee naar de ehbo,, ik drink een cola met wederom trouwe fans van mij. Agele, Annie en Wiel.

Twan is weer opgelapt en we gaan nu voor de laatste 10km! Twee keer nemen we nog een serenade in ontvangst van muziekkapelletjes die we goed kennen "Bloe noots"en "de Strakke kettingband" De laatste loodjes wegen het zwaarst, blijkt nu ook weer. Lopen op je tandvlees, is dan de  gevleugelde uitspraak.We slaan het een week geleden toegezegde pilsje door Martien (De eigenaar van cafť  "Jan van Tieskes") in Someren Eind, over. We denken dat dit pisje ons in de weg gaat zitten.

Evenals voorgaande jaren staan nu ook weer een aantal familieleden in de buurt van de finish. Zo ook familie van Twan. Geweldig vind ik dit! Dit maakt dat de laatste kilometer bijna net zo gemakkelijk loopt als de eerste.

En dan is daar de finish. Het geeft wat strubbelingen bij het verwijderen van de chip die we dit jaar voor het eerst aan onze schoen moesten bevestigen. We lopen hierdoor vertraging op bij het uitchecken, dat gebeurt om 15.23uur

Genietend van ons eerste pilsje en de belangstelling van de familieleden verheugen wij ons nu op de binnenkomst van Marian. Tot mijn verbazing zie ik na  een snelle blik op de kennedymars-app (Die nu wel werkt?) dat Marian al heeft gefinisht. Mieke loop met haastige spoed naar de finish om haar te begroeten. Een schraal ontvangst voor Marian deze keer! Zeker als je weet dat de rest inclusief echtgenoot al aan een lekker glas bier zit. Dat krijg je als je sneller loopt dan de familie verwacht!! Al snel kunnen we samen proosten op weer een geslaagde Kennedymars.

Hieronder de ervaringen van Marian.

Tekst volgt


klik hier voor de Foto's:

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/albums/72157686224606655


2016

2 en 3 Juli.


Vandaag zijn de wegen van Marian en mij gescheiden. Marian gaat voor "rondje Someren"40km en ik ga voor de Kennedymars 80km. dochter Mieke kampt nog steeds met een blessure.

Mieke en Marian brengen mij naar Someren. Om 21.30uur wil ik er zijn omdat ik mijn startbewijs nog af moet halen. Ik word gedropt bij Kis & Ride,  waarna Mieke en Marian de auto gaan parkeren. Na het afhalen van het startbewijs en een korte ontmoeting met enkele familieleden sluit ik mij aan bij de lange rij wandelaars, die zich bij de start verzamelen .Ook zie ik op een afstand Marcel Tinnemans.(ook een Rome wandelaar) We hebben alleen even oogcontact. Ik weet ook dat neefje Marcel en nichtje Angele aan de start zullen verschijnen. We hebben niets afgesproken over het eventueel samenlopen. Het toeval beslist dat we toch samen aan de start staan. Alles lijkt er op dat we toch samen lopen. Leuk toch!! We passeren gedrieŽn, in regenkleding! onze familieleden. Even zwaaien en weg zijn we.

In Lierop  hebben we onze eerste stop na 20km. Hier ontmoeten we ook Annie en Wiel, die ons gedurende de nacht per fiets willen volgen. Hierna onderweg niet meer tegengekomen?? Het gaat mij niet goed af. De beentjes willen maar niet los komen. nog maar 60km! grap ik tegen mijzelf.

Angele krijgt last van een opkomende blaar en wil deze in Mierlo laten behandelen. Dus hier een ingelaste stop. Bij Marcel mag ik voor EHBO'er spelen en plak twee stukjes tape onder de bal van zijn voet. Al snel hebben we de pas er weer goed in zitten. We merken aan het aantal lopers (minder druk), dat we toch iets achterstand hebben opgelopen. Geen ramp! We maken er over en weer wat grapjes over.

Bij 40 km (Brandevoort Helmond) is het weer even rusten. We houden het kort, want we willen graag wat tijd inlopen. Om 6.30uur bel Ik Marian om haar te wekken. Ze moet om 8uur starten in Someren. Al weer is het Mieke die klaar staat om het vervoer te regelen. Succes Marian!!

De korte pauze blijkt verkeerd gegokt (te kort),  want bij 50 km moeten we toch echt gaan zitten (liggen!) Bij Marcel ontstaat twijfel omdat hij zich niet lekker voelt. Na enig overleg met zijn zus, besluit Marcel om te stoppen. Het lijkt mij ook een verstandige keuze. Met duizeligheid valt nu eenmaal niet te spotten. Bij een blaar kun je jezelf even streng toespreken om vervolgens door te lopen.

We Lopen met z'n tweetjes verder. Dat is wel even lastig, we zijn zo leuk gestart met  z'n drieŽn. Ik krijg het moeilijk en zie uit naar de 60 km post in Lierop, waar, weer Mieke ons op zal wachten, samen met dochtertje Anne. Ik laat in een App weten dat we pas tegen elven zullen arriveren. Aangekomen in Lierop worden we hartelijk ontvangen en in de watten gelegd met goed eten en drinken. Ik probeer te verbergen dat ik er helemaal doorheen zit. Maar Mieke met veel wandelervaring kijkt daar al snel doorheen en heeft compassie met ons.

Ik dacht bij mijzelf, dit gaat het niet worden Jantje, want je moet nog minimaal 4uur stappen! Angele zegt  "Als ik niet ziek wordt ga ik door. Ook al zou ik de laatste kilometers moeten kruipen". Dat is krasse taal. Daar heb je wat aan. Dat geeft de loper moed. De beslissing is genomen. Doorgaan tot aan het gaatje!!
2015

Kennedymars Someren. 4 en 5 Juli. COLLECTUS ITEM!

Overal warm! tot plaatselijk 37 graden daags van te voren.

Gaat ie wel of niet door was het gesprek van de dag (uiteindelijk dan toch een verkorte versie)

Rondje Someren werd ingekort van 40 km naar 20 km en de Kennedymars van 80 naar 52 km. Helmond Mierlo-Hout en Geldrop zijn nu niet in het parcours opgenomen.

Marian en Mieke besluiten (omdat 20 km toch wel een beetje weinig is voor twee goed getrainde lichamen) om gezellig samen met mij de aangepaste versie van de Kennedymars te lopen, 52 km.

De organisatie heeft veel werk moeten verzetten om alle routes aan te passen. Het weer valt achteraf gezien wat de hitte betreft, erg mee! Toch hebben later op de voormiddag veel mensen last van de hoge luchtvochtigheid. Het is aanmerkelijk minder druk langs het parcours dan andere jaren. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat we nu het langste gedeelte van de mars in de nachtelijke uren wandelen. Iedereen moet voor 12.00 uur "binnen" zijn. En dat is het tijdstip dat het normaal gesproken druk begint te worden langs de lijn.

Het was dan wel niet druk in Someren maar onze familie was aanmerkelijk goed vertegenwoordigd bij de finish. Hartelijk dank daarvoor.!!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Kennedymars. met een PR voor Marian en Mieke.

OP NAAR DE 4 DAAGSE VAN NIJMEGEN

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S: 

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157653340894544


2013

Foto

De grote dag!!
Zaterdag 6 juli 2013
Om 20.45 komt dochter Mieke mij aan huis ophalen om naar het startpunt in Someren te brengen.
Om 21.15 uur zijn we aan het inschrijfbureau om het startnummer (21987) in ontvangst nemen .Nu nog wachten op het startsein! Iets voor 22.00 uur staan 1932 mensen (1316 mannen en 616 vrouwen.) klaar voor vertrek Dan het startschot om precies 10uur(Het pistool doet het niet) We zijn toch vertrokken. Precies 22.14 was mijn starttijd. Ik word uitgezwaaid door een groot aantal familieleden.

Start 22.14
6km/h
Controlepost1 Somereneind 13km 00.25 uur
5,8km/u
Controlepost2 Lierop 20 km 01.37 uur
3.9km/h
Controlepost3 Mierlo 28 km 03.41uur
5.km/h
Contolepost4 Helmond 37 km 05.28uur
4.6km/h
Controlepost5 Mierlo 50km 08.19uur
5.2km/h
Controlepost6 Lierop 60km 10.02 uur
4.2km/h
Controlepost7 Heusden 69km 12,25uur
4.7km/h
Finish 80km 14.46uur.
Gemiddelde snelheid inclusief rustpauze 4,8km/h (zonder pauze gemeten met GPS 5.5)
Ik heb bij elke controlepost een versnapering genomen. En elke 20km een rustpauze van 20min, om wat te eten, sokken te wisselen en enkele rek- en strekoefeningen te doen.
Tot de controlepost in Heusden heb ik de mars in een ontspannen tempo kunnen lopen en dan is daar ineens ďde man met de hamerĒ voor de laatste 10km over een warm wegdek (37 graden gemeten met GPS)
Maar de ďpijnĒ was snel verdwenen toen wederom mijn familie paraat stond om mij van een onvergetelijke binnenkomst te laten genieten. Onder begeleiding van mijn twee kleinkinderen ga ik vol trots over de rode loper naar de finish!


Jan

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S

https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157635435871301/


2004

liep ik samen met mijn twee broers en een zwager voor het eerst de Kennedymars

FOTOALBUM 21)  KENNEDYMARS  https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157629987024630/

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018