» Pieterpad Pieterburen - Maastricht 502 km
Foto


Gelopen in:

2010-2011in etappes

 2013 aaneengesloten

Dag 1) Woensdag 24-07-2013 Pieterburen - Winsum 12km
Trein Heeze -Groningen-Winsum. Daarna met buurtbus naar Pieterburen. Super relaxt gereisd.12 km gewandeld naar Winsum. We moesten er nog wel even aan wennen. Maar toen de tent strak stond en we gegeten hadden begon het genieten(terrasje pikken). Proost!!


Dag 2) Donderdag 25-07-2013 Winsum - Groningen 24km
Meer genoten van het wandelen. Bij Jumbo inkopen gedaan.(heerlijke Hollandse nieuwe, koude vruchten yoghurt en bananen. Op de camping genoten van lekker koud bier.

Dag 3) Vrijdag 26-07-2013 Groningen - Zuidlaren 25km
Mooie wandeltocht, ondanks twee flinke regenbuien, die de nodige stops met zich meebrachten . Heerlijk genoten, (niet van de minicamping met een accommodatie van niets) s ’avonds op het terras in het mooie centrum van Zuidlaren .

Dag 4) Zaterdag 27-07-2013 Zuidlaren - Rolde 17,5 km
De tocht begon aanvankelijk goed bij een stralende blauwe hemel. Halverwege een lekker bakje koffie gedronken, de wandeling hervat en na een kwartiertje begon het heftig te regenen. Kletsnat geworden dus! Bij het museum van Bartje, in het restaurant een lekkere uitsmijter gegeten. Vervolgens op de nabij gelegen camping ons tentje weer opgezet. Rond 3 uur in de nacht werd ons tentje gepest door een hevige regenbui. Het tentje heeft de test goed doorstaan, is waterproof!!

Dag 5) Zondag 28-07-2013 Rolde - Schoonloo 18 km
Pas om 13.30uur aan de tocht begonnen. Een rustige wandeling met veel mooie natuur.

Dag 6) Maandag 29-07-2013 Schoonloo - Sleen 25km
Tamelijk saaie tocht voornamelijk bossen(hebben we thuis ook) maar wel mooi wandelweer. S’ avonds lekker en goed gegeten. S ’morgens bij het opstaan moesten bij Marian wel twee teken verwijderd worden. Er zat er zelfs een tussen de tenen.

Dag 7) Dinsdag 30-07-2013 Sleen - Coevorden 25km
Vanmorgen heerlijk ontbeten bij de warme bakker in Sleen. Marian hield er wel een wespensteek aan over op haar wang.(gelukkig viel de zwelling mee) Mooie tocht met veel vergezichten over de landerijen.

Dag 8) Woensdag 31-07-2013 Coevorden-Hardenberg 24km
Mooi wandeling door het Vechtdal. Met een gezellig terras bij een plaatselijk brouwerij Overnacht op een kleine boerderijcamping.

Dag 9) Donderdag 01-08-2013 Hardenberg - Ommen 21km
Afwisselende tocht met veel bos, heide en een mooie verzorgde camping aan de Vecht in Ommen. Plezierboten, zwemmers, volwassenen en kinderen en dat alles onder een blauwe hemel met veel zon.

Dag 10) Vrijdag 02-08-2013 Ommen - Hellendoorn. 22 km
35 graden (boven het asfalt 38) Vandaag besloten om de rugzak op de camping te laten! Toch prettig om een dagje zonder rugzak te lopen. Een hele mooie wandeling over de Archemerberg ,een stuwwal van 75 mtr. hoog. Heerlijke salade met geitenkaas gegeten op Salland vakantiepark .Rond 17.00uur met de regiotaxi terug naar de camping.

Dag 11) Zaterdag 03-08-2013 Hellendoorn - Holten 21,5 km
Mooie rustige wandeling, een grote variatie aan boerderijen, strak in de verf en verzorgde tuintjes. S’avonds rond 18.00 uur op een boerencamping neergestreken, een super eenvoudige camping met hele vriendelijke campinggasten.

Dag 12) Zondag 04-08-2013 Holten - Vorden 22,5 km
Mooie natuur. Ook Laren werd goed bekeken. Brede beukenlanen, authentieke gebouwen. S ’middags op een middelgrote camping werd er een lekker koud pilsje getapt.

Dag 13) Maandag 05-08-2013 Vorden - Zelhem22.3km
Mooie lanen en laantjes, verder veel door de bossen gewandeld. Het liep gesmeerd. S’ middags al weer een terrasje gepikt in Vorden en een heerlijke “Herberg” uitsmijter met champignons, spekjes en uien gegeten. In het mooie centrum van Zelhem genoten van enkele koele pilsjes en een portie heerlijke grote bitterballen.

Dag 14) Dinsdag 06-08-2013 Zelhem - Braamt 18km
Veel heidevelden en houtwallen, rustige wandeldag met mooi weer. Toen wisten we nog niet wat voor een grote regenbui ons de volgende dag te wachten stond (Het was overigens maar een bui. maar wel een die ons 28 km goed nat hield).


Dag 15) Woensdag 07-08-2013 Braamt - Millingen aan Rijn 28km

De ontmoeting!!
Veel bossen. Al vrij snel begon het te regenen en het is die dag niet meer gestopt. Onderweg nog een verdwaalde Pieterpadwandelaar (Herman) geadopteerd. Hij kon de aanwijzingen in zijn verregende pieterpadgids niet meer lezen.(gelukkig waren wij in het bezit van Gps navigatie en die mag nat worden). Jullie zijn voor mij als een geschenk uit de hemel aldus Herman. Mag ik a.u.b. met jullie meelopen was de vraag van de dwalende wandelaar. Geen probleem, als we je maar niet hoeven te dragen. Op de dijk van Spijk stond ook nog eens een stevige wind. Slechter dan veel regen in combinatie met wind kan een wandelaar het niet treffen. Na de overtocht met het pontje in Millingen aan de Rijn hebben we afscheid genomen van Herman en niet meer naar een camping gezocht. We hebben ons lekker laten verwennen in een super gezellige B&B. S’avonds met de andere gasten (waaronder tot onze grote verbazing ook Herman) heerlijk “Chinees” gegeten.


Dag 16) Donderdag 08-08-2013 Millingen aan de Rijn - Groesbeek 20km.

Heuvels...
Vanmorgen na een stevig ontbijt om 10.00 uur vertrokken, jawel met Herman!! . Al vrij snel een mooie klim op de” duivelsberg” in Beek bij Nijmegen. De regio Groesbeek behoort voor ons tot een van de mooiste etappes van het Pieterpad, veel variatie in landschap met diverse mooie heuvels (“zevenheuvelen”) . Vandaag onder het genot van enkele pilsjes afscheid genomen van inmiddels “onze Herman” Het was vandaag zijn laatste etappe, hij wil in oktober het Pieterpad verder afmaken.

Dag 17) Vrijdag 09-08-2013 Groesbeek - Gennep 20km

ST’JANSBERG…
. Zware tocht. De St.Jansberg “beklommen”, mooie waterpartijen en hoogteverschillen in de bossen. Het laatste gedeelte viel een beetje tegen, vlak en eentonig. Gennep zelf is een mooi stadje met een prachtige markt en markant Raadhuis met een groot ooievaarsnest!


Dag 18) Zaterdag 10-08-2013 Gennep - Vierlingsbeek 21km

GRATIS BIER….
Mooie route over verschillende zandverstuivingen, afgewisseld met vennen. Daaromheen veel eenden en schotse hooglanders. Geslapen op een leuke camping. De eigenaresse zag dat we dorst hadden en regelde gratis ( dat bestaat ook nog! ) vier flesjes bier. Er zijn ook campings waar ze voor eenzelfde aantal flesjes 8 euro vragen. Verschil zal er altijd blijven.


Dag 19) Zondag 11-08-2013 Vierlingsbeek - Velden 31km

OUDE BOERENWERKTUIGEN….
Mooi weer en een mooie wandeltocht. Afwisselend bos, landbouw en mooie maasdorpjes. Geslapen op een bijzondere camping met een gezellige bar! en veel oudheden .Op het campingterrein was een complete verzameling van oude boerenwerktuigen te bezichtigen.


Dag 20) Maandag 12-08-2013 Velden - Swalmen 28km

EEN SAAIE DAG….
Mooi weer!! Na het mooie centrum van Venlo, waar we van een heerlijk ontbijt hebben genoten, kwam het saaiste gedeelte van het hele Pieterpad. Rechte wegen langs de Nederlands - Duitse grens, voornamelijk door saaie bossen. Overnacht op camping de St.Petrushoeve. Hele grote camping, helaas zonder restaurant en terras. Wel genoten van lekker koel Brand bier!! Wat we tegen betaling uit zijn “privecollectie” mochten hebben.Dag 21) Dinsdag 13-08-2013 Swalmen - Montfoort 26km.

”IG BEL MICH MIEN VROUW UNS EVEN”….
In Swalmen lekker verse ontbijtspullen gekocht bij supermarkt Jan Linders. Heerlijk ontbeten op een bankje voor de winkel. Verser kan het niet toch!! Het werd weer een pittige wandeling, 27 km. Omdat we van camping naar camping lopen, komt het regelmatig voor dat we meer km lopen dan in het Pieterpadboekje vermeld staan. Ook moeten we vaak iets eerder of iets voorbij een etappeplaats kiezen voor een camping. Rond 18uur aangekomen in Montfoort bij “ut Cafeeke an de Kerk” Na enkele biertjes te hebben genuttigd vroegen we de waard of we nog iets eenvoudigs konden eten.”Nein det giet neet want mien vrouw is neet hi” was het antwoord. Hè wat is dat jammer! We zijn met een kop soep en een uitsmijter al tevreden.”ig bel mich mien vrouw uns even” zei de waard.”sek Mia hie zeen twie wandelaers en die wille nog gèr get ete” In minder dan een half uur zaten we aan een lekkere kop soep en een overheerlijke uitsmijter met ham en kaas .Over gastvrijheid gesproken. Waar kom je zoiets nog tegen. In Montfoort natuurlijk!! Op naar de camping. Viel tegen! Geen schoon toiletgebouw. Niet in de douche dus!( Dan ruiken we de volgende dag nog liever onszelf, was de geachte.)


Dag 22) Woensdag14-08-2013 Montfoort - Sittard 27km

SLAPEN OP DE STADSBOERDERIJ….
Prachtige wandeling met een gedeelte door Duitsland. Een tijdje samen opgetrokken met 3 mannen uit Sittard die hun wekelijkse wandeling maakten in de regio. Wij vroegen of ze een leuke camping wisten in of om Sittard. Niet dus!. Je kunt leuk overnachten in de Stadsboerderij van Sittard, in de Paardestraat. Was hun oplossing. Leek ons een goed alternatief en de Paardestraat in Sittard is mij bekend.(had daar in mijn werkzame leven een klant zitten. Hoeka Sierpleisters!) Een B&B gevestigd, in een oude boerderij midden in het centrum van Sittard. Beter kun je het toch niet treffen. S’avonds lekker gegeten in het centrum van Sittard. Vooral de “unnesop”(uiensoep) was overheerlijk


.
Dag 23) Donderdag 15-08-2013 Sittard - Strabeek (Valkenburg)23km.
DE COUWBERG…. Gewandeld over de mooi Limburgse hollewegen en glooiende landschappen .Genoten van de Limburgse bouwstijlen en prachtige boerderijen. In Valkenburg overnacht op camping de Couwberg, boven op Nederlands bekendste berg! Mooie en nette camping, met een Brabander als eigenaar.(Waalwijk)


Dag 24)Vrijdag 16-08-2013 Valkenburg - Maastricht(Pietersberg.) 15km

DE LAATSTE DAG….
Deze dag een korte wandeling om af te kikken van 24 dagen wandelen. Een mooie afsluiting. Dwars door het geweldig mooie centrum van Maastricht op naar de St Pietersberg, even buiten de Stad. Hier hebben we bij Chalet Bergrust onder het genot van een welverdiend pilsje gemeld dat we zojuist het Pieterpad hebben afgerond. We ontvingen hiervoor een oorkonde.( de tweede al!) We hebben deze tocht als eens eerder in etappes gelopen. Om de terugreis naar Sterksel hebben we ons geen zorgen hoeven te maken. We zijn op een geweldige manier begroet door Mieke en Anne (dochter en kleindochter) die ons per auto weer naar ons heerlijke dorp Sterksel hebben gebracht.

MARIAN & JAN


KLIK HIER VOOR DE FOTO'S
 https://www.flickr.com/photos/79614007@N04/sets/72157635444138550/


2010 en 2011 liepen wij ook al het Pieterpad, maar toe in etappes

[ terug... ]Omhoog

Totaal :wandelkilometers

  • Gewandelde kilometers sinds 01-01-2013:14750. laatste KM-update 01-01-2018

OVERZICHT onze ETAPPES

ANNIE & WIEL

  • Annie&Wiel onze "Kwartiermakers"in 2014. Ze maakten in hoofdlijnen de zelfde Rome-reis als wij, maar dan met auto en caravan. Annie en Wiel waren voor ons de steun en toeverlaat en een welkom "rustpunt" tijdens onze voetreis naar Rome.

Onze Website!!

  • Op deze website, is e.e.a. te lezen en te zien in diverse fotoalbums, over onze "VOETREIS van STERKSEL naar ROME" 2014 en onze plannen na 2014...... Ook zijn er samenvattingen van al onze wandelingen en marsen in 2013-2012-2010-2009 en 2008...... Deze site is niet bedoeld als reisgids of naslagwerk.Het is meer een dagboek voor ons zelf. Het is tevens informatie voor familieleden, vrienden, pelgrims en overige belangstellenden, die graag mee willen "kijken"..... Alle positieve reacties in ons gastenboek zijn van harte welkom. Klik hiervoor op "Gasten" (deze berichten zijn voor iedere bezoeker zichtbaar. U ontvangt geen reactie)..... Heeft U een vraag of een aan- of opmerking. Klik hiervoor dan op "Contact" (deze berichten zijn alleen te lezen door Jan & Marian en worden zo spoedig mogelijk beantwoord)..... Marian en ik vinden het fijn als je iets (leuks) schrijft in ons gastenboek! Bij voorbaat dank.....

Copyright 2002-2018